Sushi snackplank met Hela Wasabisaus | Hela Thissen B.V.
Menu

Sushi snackplank met Hela Wasabisaus

2 Personen
Meer dan 30 minuten
zo maak je het
Bereidingswijze
Ingrediënten voor 2 Personen

California sushi roll
150 gr sushi rijst
1 el rijstazijn
1 kleine avocado
4 el viseitjes
1 sushi nori vel
3 surimi sticks
6 stuks bieslook


Sesamzaad vis balletjes
175 gr Pangasiusfilet
1 stengel bosui
1 ei, maat s
1 el Hela Wasabisaus met Mierikswortel
2 el paneermeel
2 tl vissaus
1 el sesamzaad olie
6 el sesamzaad
1 zalmmoot zonder huid
6 Tempura garnalen
6 kip gyoza
5 el Hela Wasabisaus met Mierikswortel
50 gr wakame salade
1 el ingelegde gember
4 el soja saus
200 gr edamame boontjes
1 el grof zeezout

Voorbereiding
  1. Bereid de sushi rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Snijd de avocado doormidden pel de schil, verwijder de pit en snijd in plakken. Verdeel de viseitjes over een bord.

  2. Bekleed een bamboematje met plasticfolie. Leg het nori vel met de glanzende kant naar boven op de plasticfolie. Maak je handen nat en verdeel de rijst in een dunne laag over het volledige nori vel. Draai het vel met de rijst om. Beleg met 3 surimistick, 3 avocadoplakken en leg de bieslook langs de avocado zodat de uiteinden 3/4 cm aan beide uiteinden uitsteken. Rol de sushi op en rol door de viseitjes. Snijd met een scherp nat mes in stukken van 3 cm.

  3. Snijd voor de sesamzaad balletjes de Pangasiusfilet en bosui heel fijn. Mix samen met het ei, Hela Wasabisaus met Mierikswortel, paneermeel en vissaus en draai balletjes ten grote van pingpongballen. Verhit de sesamolie in een pan en bak de balletjes 10 minuten op laag vuur. Verdeel de sesamzaadjes over een bord en rol de balletjes door het sesamzaad.

  4. Snijd de zalm met een scherp mes in dunne sashimi plakken.

  5. Bereid de tempura garnalen en gyoza volgens de aanwijzing op de verpakking. 

  6. Verdeel 3 el Hela Wasabisaus met Mierikswortel, wakame salade, ingelegde gember en soja saus over verschillende bakjes.

  7. Plaats de zalm sashimi, tempura garnalen, edamame boontjes, sesamzaad vis balletjes, gyoza en de california sushi roll over een serveerplank. Verdeel het zeezout over de edamame en de resterende Hela Wasabisaus met Mierikswortel over de california sushi roll. Plaats de bakjes met garnering op de plank.

    Tip: minder tijd? Koop dan kant-en-klare sushi en sesamzaadballetjes (verkrijgbaar de bij toko)

Smakelijk!

Alle recepten
Filter de selectie
Filter op bereidingstijd: Maximaal 10 minutenMaximaal 20 minutenMaximaal 30 minutenMeer dan 30 minuten
Er is een fout opgetreden. Probeer het opnieuw!
Contact
omhoog
Laden
MESSAGE HERE
Cookie-instellingen

Kies hier je gewenste cookie-instellingen

Details over de cookies:

Noodzakelijk
Noodzakelijke Cookies zijn nodig om de website te laten werken. Deze cookies maken basisfuncties mogelijk, zoals paginanavigatie en toegang tot beveiligde delen van de website. Zonder deze cookies kan de website www.hela.nl niet goed functioneren

Marketing
Marketing Cookies worden gebruikt om jou als bezoeker te kunnen volgen waardoor wij jou bijvoorbeeld advertenties kunnen laten zien die voor jou relevant zijn.

Cookie geschiedenis