Menu

Geschiedenis

1905

Het verhaal van Hela begint op 13 mei 1905 in Barmbek, Hamburg. De jonge Otto Hermann Laue, een handelaar uit Hamburg, neemt de naamloze venootschap Carl H. Rose & Co over. In 1906 verandert hij de bedrijfsnaam in Hermann Laue, afgekort Hela. Vanaf dat moment is Hela een onderneming die handelt in kruiden en specerijen. 

1967

Op woensdag 1 november 1967 tekende Harry Thissen een contract met het Duitse bedrijf Gewürzwerk Hermann Laue voor de verkoop van 200 dozen Hela Kruiden Ketchup Curry in het volgende jaar. De verkoop van het product vond plaats in cafétaria's.

1981

Naast de verkoop van Hela Kruiden Ketchup Curry Original, is Hela vanaf 1981 begonnen met de verkoop van kruiden en specerijen. Deze worden onder andere gebruikt in restaurants, instellingen, cateringbedrijven, bakkerijen, slagerijen en de voedingsmiddelenindustrie. 

1993

Vanaf 1993 heeft Hela in Venlo een eigen afdeling productontwikkeling. In de proefkeuken wordt dagelijks gewerkt aan de ontwikkeling van nieuwe producten. Inmiddels is Hela gevestigd aan de Magalhaesweg te Venlo, de plek waar Hela op dit moment nog steeds gevestigd is. 

2006

In 2006 zijn de Hela Salad & Sandwich dressings op de markt gebracht. Hela Salad & Sandwich Mosterd-Dille is een van de eerste smaken die we geïntroduceerd hebben. 

2017

Hela viert dit jaar haar 50-jarig jubileum. Daarnaast is er in november dit jaar een nieuw product geïntroduceerd: Hela Speciaalsaus. Een saus gemaakt van Hela Kruiden Ketchup Curry Original, Hela Fritessaus en stukjes ui. 

2019

In juni 2019 werd het nieuwste product van Hela: de heerlijke Hela Kruiden Ketchup Pinda geïntroduceerd. Hela Kruiden Ketchup Pinda is heerlijk als saus bij een kipspies, patat of snacks. De kruiden ketchup is gemaakt met de beste kruiden, specerijen en pinda’s. Hela Kruiden Ketchup Pinda is makkelijk doseerbaar uit de fles en direct klaar voor gebruik. Je kunt de Hela Kruiden Ketchup Pinda koud en warm gebruiken. De saus is daarnaast gluten- en lactosevrij.

Als je Hela Kruiden Ketchup Pinda eenmaal hebt geproefd, ben je verkocht!

Contact
omhoog
Laden
MESSAGE HERE
Deze website maakt gebruikt van cookies om de gebruikerservaringen van de website te optimaliseren. Met jouw bezoek aan www.hela.nl ga je akkoord met onze Privacyverklaring.