Hela ontwikkelt nieuwe sauzen met lokale ondernemers | Hela Thissen B.V.
Menu

Hela ontwikkelt nieuwe sauzen met lokale ondernemers

VENLO – Tijdens en na de eerste lockdown in 2020 ontstond bij Hay Thissen, directeur Hela Thissen B.V., het initiatief om iets te doen voor én met lokale ondernemers. Vanuit de visie ‘alleen ga je sneller, samen kom je verder’ introduceert Hela nu, november 2021, vijf nieuwe sauzen met allen een unieke smaak gekoppeld aan een onderneming uit de regio.

Hela ontwikkelt nieuwe sauzen met lokale ondernemers
Hela ontwikkelt nieuwe sauzen met lokale ondernemers
Hela ontwikkelt nieuwe sauzen met lokale ondernemers
Hela ontwikkelt nieuwe sauzen met lokale ondernemers
Hela ontwikkelt nieuwe sauzen met lokale ondernemers

Het blijkt maar weer dat de beste initiatieven ontstaan door veerkracht in lastige tijden. Een mooi voorbeeld is dit project waarbij Hela contact zocht met lokale ondernemingen in de out-of-home markt om, ondanks de maatregelen destijds, te zorgen voor extra zichtbaarheid en omzet. Dit door het introduceren van ‘signature’ saus recepten onder het merk in de regio. Hay Thissen, ‘De zoektocht naar ondernemers duurde niet lang, het bleek zelfs dat sommige met een zelfde idee rondliepen.’

In totaal brengt het merk vijf sauzen op de markt. Twee van de drie sauzen zijn wellicht al bekend bij de consument en werken al een tijd samen met Hela. Voorbeeld hiervan is de Doedelssaus, bekend van hét broodje Doedels van broodjeszaak Doedels in Roermond en Weert. Ook de ‘frikandel Gnokkiesaus’ is een begrip in de regio. In een Reuverse cafetaria wordt deze frikandel met Gnokkie saus al meer dan 30 jaar verkocht. Reden genoeg voor ondernemer Sonny Simons om deze fritessaus met sherry, vieux en Hela Kruiden Ketchup Curry nu ook te produceren in een handige fles voor thuis.

‘De saus die we met Nicky van den Beuken van Chez l’Hêtre in Venlo hebben geproduceerd werd al een tijdje gebruikt bij het frikandeldessert wat het restaurant op haar kaart presenteert. De saus met zwarte kers, mandarijn en Hela Kruiden Ketchup Curry fungeert hier als zoete versie op deze geliefde ‘snack’’,’ aldus Hay Thissen. Bij Tjeu Kellenaers van Kellenaers Croquetten ontstond het idee om een friszure, romige piccalillysaus te ontwikkelen die perfect smaakt bij de zuurvleeskroket uit zijn assortiment.

Ondernemers Teun & Bob van lifestyle-merk Nocroni zochten een nieuwe uitlaatklep toen de ‘saus’ van het leven verdween door corona. Het idee ontstond om een Nocroni saus op de markt te brengen. Na zelf wat geëxperimenteerd te hebben werd er toch besloten op zoek te gaan naar een partner. Wat begon als een zure matten mayo is uitgegroeid tot een japanse stijl vegan mayo met stukjes kombu (zeewier).

‘Eindelijk is het zover. Er komt ongelooflijk veel kijken bij de lancering van een product. Elk product heeft zijn eigen uitdagingen. Zelfs met onze kennis en kunde blijft het een avontuur’ vertelt de Venlose onderneming die gespecialiseerd is in kruiden, specerijen en sauzen. Na maanden van testen is het moment gekomen dat de lokale sauzen uitgerold kunnen worden bij regionale Jumbo supermarkten, de Hela Shop en bij de ondernemers zelf.

Klik hier voor meer informatie en de verkrijgbaarheid van de lokale sauzen.

Terug naar overzicht
Contact
omhoog
Laden
MESSAGE HERE
Cookie-instellingen

Kies hier je gewenste cookie-instellingen

Details over de cookies:

Noodzakelijk
Noodzakelijke Cookies zijn nodig om de website te laten werken. Deze cookies maken basisfuncties mogelijk, zoals paginanavigatie en toegang tot beveiligde delen van de website. Zonder deze cookies kan de website www.hela.nl niet goed functioneren

Marketing
Marketing Cookies worden gebruikt om jou als bezoeker te kunnen volgen waardoor wij jou bijvoorbeeld advertenties kunnen laten zien die voor jou relevant zijn.

Cookie geschiedenis