Hela Thissen valt in de prijzen!
VENLO – Drie jaar geleden begon Hela met de start van een nieuw Innovatieteam binnen het bedrijf. Na ruim een jaar brainstormen, ontwikkeling en onderzoek rolde hier een nieuwe sauzenlijn uit voort. Een sauzenlijn die nu in de prijzen is gevallen en de award voor Beste Introductie 2022 wint.
Innovatieteam
‘De wereld verandert, dus de markt verandert mee. Daarom is drie jaar geleden het innovatieteam opgericht om als organisatie op de hoogte te zijn van deze ontwikkelingen’, zegt Loekie Hofstee, innovatiemanager binnen Hela. Het innovatieteam bestaat uit personen van verschillende afdelingen welke de trends en ontwikkelingen op het gebied van smaken, keukens en technologieën nauwlettend in de gaten houden. Iedere maandag wordt er vanuit het team een centrale mail onder het personeel verstuurd om hen zo up-to-date te houden. ‘Het doel van het innovatieteam is om de gehele organisatie te inspireren en informeren’, aldus Loekie.
Project Venetië
Het eerste project dat uit het innovatieteam is voortgekomen, is een nieuwe sauzenlijn voor Hela Thissen. Loekie: ‘Intern werken we altijd met gekke projectnamen, dit keer was dat Project Venetië’. De uitdaging? Plantaardige, glutenvrije sauzen én dat zonder concessies te doen aan smaak. En dat is ze gelukt! Vorig jaar is de lijn sauzen bij verschillende retailers geïntroduceerd. Een jaar later valt Hela in de prijzen met deze sauzen en winnen zij de award voor Beste Introductie die jaarlijks door de Levensmiddelenkrant wordt uitgereikt.
Echte smaakmakers
‘We laten zien dat we met deze sauzenlijn niet alleen in het barbecueseizoen,
maar het hele jaar door relevant zijn. Met de Hela Wasabisaus en Hela Jalapeñosaus zetten we bijvoorbeeld Aziatische en Mexicaanse smaken op het reguliere sausschap,’ zegt marketingmanager Jessica Verbakel. ‘We proberen de consument te inspireren door veel meer te doen met onze sauzen, het hele jaar door. Hela Jalapeñosaus is natuurlijk heerlijk bij Mexicaanse gerechten, tijdens de BBQ, bij een vlees- of vegaburger, maar ook bij aardappelen op een doordeweekse dag is deze saus een goede match. Uiteindelijk zijn de producten van Hela de smaakmakers op tafel die ervoor zorgen dat we mensen samenbrengen, om met elkaar te genieten van lekker eten’, aldus Verbakel.
Benieuwd naar het hele artikel? Lees het dan op https://website.epublisher.world/lmk/view/46678#48