4 tortilla wraps (xl)
1 rode ui
2 gekleurde paprika
1 teentje knoflook
2 el zonnebloem olie
150 gr kipgehakt
3 el + 2 tl Hela Kruidenolie Mexico
150 gr mais
200 gr tomatenblokjes
200 gr zwarte bonen
1 avocado
15 gr koriander
15 gr munt
1 tl verse zwarte peper
50 gr volle yoghurt
1 limoen
100 gr tortilla chips naturel zout/peper
Optioneel: jalapeño
1. Grill de wraps om en om in een droge pan en leg apart;
2. Pel en hak de ui grof, snijd de paprika in reepjes en snipper de knoflook;
3. Voeg de olie toe aan een koekenpan en bak het kipgehakt samen met 3 el Hela Kruidenolie Mexico. Voeg de ui, paprika en knoflook toe als het gehakt gaar is. Laat dit 4 minuten garen op middelhoog vuur;
4. Voeg dan de mais, tomatenblokjes en zwarte bonen toe. Laat het geheel nog 3 minuten op laag vuur verwarmen;
5. Snijd ondertussen de avocado in mooie plakjes. Snijd de helft van de koriander en munt fijn;
6. Schep de yoghurt in een kom en roer hier de fijngesneden koriander, munt, rasp van een halve limoen en de peper door. Schep de laatste 2 tl Hela Kruidenolie Mexico in een mooie swirl over de yoghurtsaus.
7. Serveer de Mexicaanse gehaktmix op een wrap, maak af met de avocado en extra verse kruiden. Schep een paar lepels yoghurt saus over het geheel. Serveer met partjes limoen een de tortilla chips;
Tip: voor wie van extra pit houdt, serveer er los wat jalapeño pepers bij.