1 sjalot
300 gr gemengde paddestoelen
2 teentjes knoflook
10 groene olijven
4 el olijfolie
200 gr crème fraîche
50 ml droge witte wijn, zoals een riesling
1 takje verse tijm
1 takje verse oregano
250 gr Pappardelle Pasta
1 citroen
3 tl kappertjes
3,5 el Hela Kruidenolie Paddenstoelen
75 gr waterkers
50 gr Pecorino kaas
Zout en peper
1. Snipper de sjalot, snijd of scheur de paddenstoelen in stukken, snijd de knoflook fijn en snijd de olijven doormidden;
2. Laat 2 el olie op middelhoog vuur in een ruime hapjespan warm worden en voeg de sjalot toe. Bak tot deze glazig begint te worden. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut mee. Voeg daarna de Crème fraîche en de wijn toe. Ris de bladeren van de tijm en oregano en voeg toe aan de saus. Roer goed door en laat het sausje op laag vuur 5 minuten pruttelen;
3. Verwarm 2 el olie in een andere koekenpan en voeg de paddenstoelen en 1 tl zout en 1/2 tl peper toe. Bak de paddenstoelen krokant; - Kook ondertussen de pasta in ruim kokend water en flink wat zout volgens de aanwijzing op de verpakking;
4. Rasp de schil van de citroen en voeg samen met de kappertjes en olijven toe aan de saus. Voeg ook de sap van de citroen toe;
5. Roer als laatste drie eetlepels Hela Kruidenolie Paddenstoel toe en roer goed door. - Voeg de pasta vanuit het water toe aan de saus en hussel door elkaar;
6. Serveer de pasta met de paddenstoelen, waterkers en geraspte Pecorino kaas en druppel nog een halve eetlepel Hela Kruidenolie Paddenstoel over het geheel.