2 puntpaprika's
1 el Mexicaanse kruiden (bijv. voor taco's)
350 g gezeefde tomaten
170 g vega gehakt
150 g kidneybonen
75 g maïs
75 g rijst
50 g geraspte kaas
60 ml Hela Jalapeñosaus
Tortilla chips
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius.
- Kook de rijst gaar zoals aangegeven op de verpakking.
- Verhit wat olie in de pan en bak het vega gehakt hierin rul.
- Voeg de gezeefde tomaten en Mexicaanse kruiden toe. Roer goed door.
- Laat de kidneybonen en maïs uitlekken en voeg toe aan het gehakt-tomaat mengsel.
- Giet de rijst af en voeg toe ook toe aan de rest.
- Halveer de paprika’s in de lengte en verwijder de zaadlijsten.
- Vul de paprika’s met het mengsel en bestrooi met de kaas.
- Zet de paprika’s voor 20-25 minuten in de oven. Tip: leg ze in een ovenschaal zodat ze niet omvallen.
- Haal de paprika’s uit de oven en verdeel hier wat Hela Jalapeñosaus overheen.
- Serveer de gevulde paprika’s met de tortilla chips en eventueel wat extra Hela Jalapeñosaus.
Smakelijk!